türkbayrağı

9 Mayıs 2016 Pazartesi

MEŞHUR ANTEP KATMERİ

Antep denilince akla  gelenlerden biri de Antep katmeridir.  Antep'de sabahları yenilenen bir yiyecek türüdür, içerisinde bulunan  besinler dolayı tam bir enerji deposudur.
   İçerisinde neler var bunları bir öğrenelim...
1) Yeşil Antep Fıstığı
2) Şeker
3) Bal
4) kaymak
5)Muz

Peki nasıl yapılır bunu öğrenelim...
  Baklavalık  yufka tezgaha serildikden sonra her tarafına  eritilmiş tereyağ sürülür. Yufkanın herhangi bir yerinden üç parmak kendi üzerine katlanır, katlanan kısmında üzerine tereyağ sürülür yufkanın üzerine  şeker serpiştirilir, ve sonra  üzerine Antep fıstığı serpiştirilir ve fıstık üzerine isteğe göre bal, muz da eklenebilir.
   Yufkanın katlanmış kenarları birbirin üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şeklinine gelecek şekilde katlanır ve fırına atılır ve pişirilir en son ise servis ederken üzerime üzerine bol fıstık ekleyerek  servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GAZİANTEP HAKKINDA HERŞEY..

GAZİŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL TARİHİ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİM..