Antep denilince akla gelenlerden biri de Antep katmeridir. Antep'de sabahları yenilenen bir yiyecek türüdür, içerisinde bulunan besinler dolayı tam bir enerji deposudur.
İçerisinde neler var bunları bir öğrenelim...
1) Yeşil Antep Fıstığı
2) Şeker
3) Bal
4) kaymak
5)Muz
Peki nasıl yapılır bunu öğrenelim...
Baklavalık yufka tezgaha serildikden sonra her tarafına eritilmiş tereyağ sürülür. Yufkanın herhangi bir yerinden üç parmak kendi üzerine katlanır, katlanan kısmında üzerine tereyağ sürülür yufkanın üzerine şeker serpiştirilir, ve sonra üzerine Antep fıstığı serpiştirilir ve fıstık üzerine isteğe göre bal, muz da eklenebilir.
Yufkanın katlanmış kenarları birbirin üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şeklinine gelecek şekilde katlanır ve fırına atılır ve pişirilir en son ise servis ederken üzerime üzerine bol fıstık ekleyerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder