türkbayrağı

24 Mart 2016 Perşembe

GAZİ ŞEHİRİMİN EN MEŞHUR KURUYEMİŞİ...

    Gaziantep'in en değerli yiyeceklerinden birirdir Antep Fıstığı.
 Bir fıstık ağacı ortalama ürün vermesi en az  4-6 yıllar arası arasında sürer. Fıstığın önemli ticaret merkezlerinden biridir antep, özellikle  Gaziantep'in Nizip ilçesinde ve  genel olarak Güney Doğu Anadolu bölgesinin bazı illerinde de yetişen bir kuruyemiş ürünüdür. Dünya çapında önemli bir ihracata  sahiptir.
   Ekonomi anlamında fayda sağlamakla kalmayıp sağlık sektöründe de ciddi öneme sahiptir. Peki  sağlıkta ne gibi avantajları vardır hep beraber bunları öğrenelim...


1) Göğsü yumuşatır

2) Böbrek ve Safra kesesi ağrılarını dindirir

3 Kalbi kuvvetlendirir

4 Böbrek ve  Meshane kumlarını düşürür

5) Antep Fıstığı Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır

6) Antep Fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür

7) Akciğer için iltihap temizleyicidir

8) Öksürüğün geçmesine yardımcı olur

9) Antep Fıstığı, protein bakımından 2 kat, fosfor yönünden  4 kat, sığır etinden daha üstündür.

10)  İnce  bağırsakda glikoz emilimini azaltır, kan şekerinin yükselmesini önler

11) Vitamin bakımından E,B,C kompleksince zengindir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GAZİANTEP HAKKINDA HERŞEY..

GAZİŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL TARİHİ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİM..