Gaziantep'in en değerli yiyeceklerinden birirdir Antep Fıstığı.
Bir fıstık ağacı ortalama ürün vermesi en az 4-6 yıllar arası arasında sürer. Fıstığın önemli ticaret merkezlerinden biridir antep, özellikle Gaziantep'in Nizip ilçesinde ve genel olarak Güney Doğu Anadolu bölgesinin bazı illerinde de yetişen bir kuruyemiş ürünüdür. Dünya çapında önemli bir ihracata sahiptir.
Ekonomi anlamında fayda sağlamakla kalmayıp sağlık sektöründe de ciddi öneme sahiptir. Peki sağlıkta ne gibi avantajları vardır hep beraber bunları öğrenelim...
1) Göğsü yumuşatır
2) Böbrek ve Safra kesesi ağrılarını dindirir
3 Kalbi kuvvetlendirir
4 Böbrek ve Meshane kumlarını düşürür
5) Antep Fıstığı Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır
6) Antep Fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür
7) Akciğer için iltihap temizleyicidir
8) Öksürüğün geçmesine yardımcı olur
9) Antep Fıstığı, protein bakımından 2 kat, fosfor yönünden 4 kat, sığır etinden daha üstündür.
10) İnce bağırsakda glikoz emilimini azaltır, kan şekerinin yükselmesini önler
11) Vitamin bakımından E,B,C kompleksince zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder